Yalnız Gezegen

welcome

Siz Buraya Daha Önce De Gelmiştiniz. Tabii Gelmiştiniz Ya... Tabii. Ben Gördüğüm Yüzü Asla Unutmam. Buraya Gelin De Elinizi Sıkayım! Bir Şey Söyleyeyim Mi? Sizin Yüzünüzü Bile Görmeden, Yürüyüşünüzden Tanıdım. Castle Rock'a Dönmek Için Bundan Daha Iyi Bir Gün Seçemezdiniz.

Pozitif şarkılar kazanır :)


Başlamadan önce küçük bir not: Blogumda eski yazılarımın üzerinde uçan kırmızı kelebeğin ismini istek üzerine Berkay koymuş bulunuyorum:D

Artık başlayabiliriz.

Gülfer için.. :)

Ben sıcaktan ötürü kendimden geçmişten ve Berkay blogumun kenarında neşeyle uçarken bu yazıyı yazmayı düşündüm. Aslında bu yazıya benzer bir yazıyı daha önce okumuş, şarkılarını sevmemiştim. O yüzden kendi yazımı yazmaya karar verdim. Eğer siz de benim gibi morali bozuk olduğunda depresif şarkıalra asılan biriyseniz bunun ne kadar yanlış bir karar olduğunu önceden farketmiş olmalısınız. Bu, işleri daha kötü yapıyor. Depresif bir şarkıyla morali düzelen kimse görmediğim gibi, bozulanı çok gördüğümden artık moralim bozuk olduğunda depresif şarkı dinlememe kararı aldım. Bunlardan bazılarını da paylaşmak istedim, eğer moraliniz bozuk olursa bir göz atın diye:

1) Kamelot - The Haunting
Bu şarkı aslında Faust'la ilgili ama elbette bana enerji vermesinde bunun etkisi yok. Şarkıda gayet gür bir biçimde "Leave me for now and forever, leave while you can" diyen sesin etkisi var daha çok:) Gerçekten enerjik bir parça ve Simone'un sesi ile ayrı renkleniyor. Ayrıca slow şarkılar dinlemenin iyi bir seçim olmadığını farkeden bünyeler için ideal olduğu kanısındayım:)

2) Tenacious D - The Metal
Bir acıdan kaçmanın en etkili yolu onu düşünmemektir öyle değil mi? Ama kaderin oyunu ki neredeyse bütün şarkılar aşk üzerine yapılmıştır ve hangi şarkıyı dinleseniz üzüleceğiniz birşey bulabilirsiniz. Bu yüzden aşkla çok alakasız bir şarkı olan The Metal dinleyerek neşenizi bulmanız mümkün. Şarkının bütün derdi hiçbir müzik türünün metali öldüremeyeceği yönünde, eh o halde bu şarkı sizin moralinizi bozamaz öyle değil mi? Metalin ölebilmesi ihtimali en büyük korkunuzsa, o başka tabi:)

3) Demons & Wizards - Seize The Day
Belki moraliniz bozuk, belki berbat hissediyorsunuz, zor şeyler yaşadınız ama günü atlattınız değil mi? E o zaman sorun ne? Hansi aşık olunası sesiyle size "We seize the day" diyor ve siz hala moraliniz bozuk oturabiliyorsunuz öyle mi? Hansi'ye ayıp ama.. Onu üzmeyin, kıyamam:)

4) Anouk - Nobody's Wife
Sizi eleştirdi eleştirdi saçma saçma konuştu. Siz susun Anouk cevap versin, ona yaptığınız her kötü şey için özür dilesin. Sonra da "Çok kötü ama hey bu benim!" diye bağırsın. Çünkü siz asla kimsenin karısı olmayacaksınız! Gaza gelinebilecek bir şarkı, şiddetle tavsiye ediyorum:)

5) Direct - Ama Aşkım Yok
Artık aşkınızın olmadığınızın bilincindesiniz ama bu sizi üzüyor mu? Direct bunu aşırı neşeli biçimde söyleyerek bunun o kadar da önemsenecek birşey olmadığını anlamanıza yardımcı olabilir. Çünkü gerçekten öyle değil. Neşeli ve güzel bir şarkı:)

6) Bulutsuzluk Özlemi - Sözlerimi Geri Alamam
Kötü şeyler yaşamış olabilirsiniz belki pişmansınız belki değilsiniz. Olanlar oldu ve artık başa sarma şansınız yok. O halde bunu dile getirmekten çekinmeye gerek yok. Çünkü siz sözlerinizi geri alamaz ve bir daha geri dönemezsiniz:) Üzüntünüzden utanç duymayın, böyle şeyler sizin insan olduğunuzun kanıtı. Ama bunlar geçecek. Coşup seven gönlünüz durmayacak:) Belli mi olur belki bir gün yine karşılaşırsınız? Bilemiyoruz şimdi:)

7) The Strokes - Heart in A Cage
Bu listedeki favorilerimden. Üstelik sözlerinin yanı sıra müziği de bir harika. "I don't want what you want, i don't feel what you feel" şeklindeki sözleri insana gayet de güç veriyor. İnsanlar her zaman aynı şeyleri hissetmek zorunda değil. Aynı şeyleri hissetmiyor musunuz? Bırakın defolup gitsin, sizin kalbiniz bir kafeste bile atar:)

8) Burak Kut - Yaşandı Bitti :D
90'lara hızlı ve şirin bir dönüş. Burak Kut hislerimizi tarif ederken biz de çocukluk anılarımızı düşünmeye dalabiliriz. Hem nostalji olur, sonra dönüp bize üzene "Haydi Zıpla" diyip arkamızı dönüp gideriz. hem de neşelenmiş oluruz, fena mı:) Burak Kut bir numarasın canım:D

9) Stratovarius - Destiny
Bu listenin belki de Cadillac'ı olan şarkıyı yazmanın vakti geldi. Herşey ters gitmeye başladı. Ama ya olanların sizinle bir ilgisi yoksa? Yalnızca kaderse? Bu düşünce sizi bilmem ama benim hoşuma gidiyor. Yaızlan bir romanı düşünün. Karakterin başına kötü olaylar geliyor sürekli. Eğer bu karakterin başına hiç iyi olay gelmezse kötü olaylar heyecanını kaybeder ve kimse romanı okumaz değil mi? Bu yüzden iyi şeyler de olmak zorunda. Bir süreçtesiniz ve hepsi bitecek. Kaderden kaçamayız:)

10) Gloria Gaynor - I Will Survive
Son şarkı olarak karaoke barlarında kadınların en çok tercih ettiği şarkıyı belirtmeyi uygun görüyorum. Giden gitsin, kalan sağlar sizindir efendim. Siz daha iyisini bulursunuz, o asla daha iyisini bulamayacak. Siz savaşmayı sürdüreceksiniz, o kimin umrunda? =) Başka korkmuştunuz, hatırlasanıza. Geçiyor hepsi.. Dinleyin ve gaza gelin, işte bu!

Son söz olarak, sizi üzen de kim oluyor? Kimse benim okuyucularımı üzemez tamam mıığğ? Yüzünüzü yıkayın, güzel bir içecek alın, müziklerinizi açın ve mutlu olun. Bundan daha kötü günleriniz olmuştu. Hepsini atlatmayı başardınız. Şimdi bu kadra emeğinizi sizinle olmayı bile becerememiş bir gerizekalı için mi harcayacaksınız? O sizi haketmiyor bile. Eh hadi ama, görecek güzel günleriniz var daha:)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Hepsi süper teşekkürler :)))

Adsız dedi ki...

Sixx:A.M. - Accidents Can Happen bence en moral verici şarkı :) çevirisine bakın mutlaka , saygılar :)