Yalnız Gezegen

welcome

Siz Buraya Daha Önce De Gelmiştiniz. Tabii Gelmiştiniz Ya... Tabii. Ben Gördüğüm Yüzü Asla Unutmam. Buraya Gelin De Elinizi Sıkayım! Bir Şey Söyleyeyim Mi? Sizin Yüzünüzü Bile Görmeden, Yürüyüşünüzden Tanıdım. Castle Rock'a Dönmek Için Bundan Daha Iyi Bir Gün Seçemezdiniz.

Serbest Çağrışım


Serbest çağrışım çok güzel bir şey. Müzik dinlerken bunu iyice fark etmemek elde değil. 

"The Butcher's Ballroom" ismini gördüğümde gözümde canlanan şey şık bir salonda pembe bir tuvalet giymiş olan Silent Hill Origins'teki Butcher oldu mesela. 
(Aslında gönül isterdi ki Butcher'ı daha şık bir salona koyayım ama olmadı, kısmet olmadı:D )

Küçüklüğümüzün unutulmaz repliklerindendir "Topunuzu keserim" Bu sadistçe uyarı iki şekilde algılanabilir. "Oynadığınız topu keserim." Bir ikinci algı şekli ise "Hepinizi keserim" şeklindedir. Muhtemelen bacak kadar çocuklara böyle tehditler savuran yaşlı kadınlardan ikisini de bekleyebiliriz. Bu kadınlar ne yapsa bizi şaşırtmaz. Zaten bu tür teyzeler hafiften kırıktır. Bu durumda yapılabilecek en sağlıklı şey her iki algı şeklini de göz önünde bulundurarak topu da alıp kaçmaktır. 

Hoş çağrışımı olan kelimelerden biri de kuşkusuz "kartuş dolum merkezi"dir. İnsanın kafasında birbirleriyle bağıra çağıra "Five point six, oh no! Three point eight." şeklinde konuşan ve sürekli panik içinde koşuşturan bir yer çağrıştırsa da burası aslında bildiğimiz kırtasiye gibi birşeydir. Bu da büyük bir hayal kırıklığıdır bence. Kartuş dolum merkezinde hiç değilse bir bilgi işlem olabilirdi diye düşünüyorum :)

Bunlar elbette ki benim şahsi çağrışımlarımdı. Ama bazı şeyler vardır ki bunlar herkeste aynı çağrışımı yapar. Örneğin hayatının bir döneminde öğrenci olmuş herkes için "Ama Mehmet de aynısını yaptı" sözünün karşılığı "Mehmet kendini köprüden atsa sen de atacak mısın?"dır. Buna başka cevap aramak saçmalıktır, aymazlık, öküzlüktür. Bu cevap budur. Bunun dışında "İnsanlar ikiye ayrılır"ın devamı "İnsanlar ikiye ayrılı diyenler ve demeyenler" şeklinde hoş  ve esprili(!) şekilde tamamlanabilir. Bunu da kasmak gereksizdir. Bu lafın bütün bünyelerde uyandırdığı çağrışım aynıdır zira. Aynı lafın bir de "canlı"lı olanı vardır ki o daha da hoştur. "Canlılar ikiye ayrılır. Canlılar ve Erzincanlılar" şeklindedir bu da. Erzincanlılar arasında bu espri ne kadar popülerdir bilinmez ama şahsıma yaptığı etki açık saçık nefrettir.  Bundan başka kiraz ya da vişne ilk çıktığı dönemlerde bunu kulağın üstüne takıp küpe yapmak belki de adettendir. Belki vişneye güzel tadını veren kulağımızdır, bunu bilemeyiz. Ayrıca matematik dersi hakkında konuşmaların genel çağrışımı "Bu benim gerçek hayatta ne işime yarayacak?"tır. "gerçek hayat" önemlidir çünkü, insanlar Matrix'te yaşamaktadırlar. Burada matematiği öğrenirsin sonra hooop kafana bir kablo takarlar oldu mu sana gerçek hayat? Tamam şimdi ne yapacaksın o trigonometriyi diye sorar insan kendi kendine bazı bazı. Burada Cenap Şahabettin'den bahsetmemek olmaz. Biraz eser bilgisi olan herkes için bu adamın yaptığı çağrışım Hac Yolunda'yken, biraz fesat olan herkes için bu adamın yaptığı çağrışım cenabetliktir. Bu adamın da zavallılığı şüphesiz ki budur. Sen Hac'a git yaz o kadar millet seni cenabet diye ansın. Buradan anne babalara seslenmek isterim, çocuğunuzun ismini düzgün koyunuz. Bakın ne çağrışımlar yapıyor sonra. Sıradaki çağrışım herkesin ortak çağrışımı değil. Bu yalnızca 2008 yazında susuz kalmış Ankaralıların çağrışımıdır. Bu bünyelerde İ.Melik Gökçek'in yaptığı çağrışıma asla ve asla İbrahim Melih Gökçek olamaz. Bu bünyelerde bu ismin yaptığa çağrışım.. Erhm.. Neyse:) Yeni çağrışımımız benden herkese gelsin: "Ah kolum kırıldı galiba"nın karşılığı muhakkak ve muhakkak "Kırılsaydı duramazdın oğlum" olmalıdır. Böyle demeyen bizden değildir. Ayrıca topluluk halindeyken tek başına gülen iki kişi görürseniz "Söyleyin de biz de gülelim" demek boynunuzun borcudur, bilesiniz. 

Serbest çağrışım çok güzel birşeydir ve bence bu kadar da serbest olmamalıdır=P Serbest muhasebeciler çağrışım konusunda desteklenmeli, yüreklendirilmelidir. :D

Anneme not: Seni çoook seviyorum annem, iyi ki doğdun iyi ki varsın :) Senin bana çağrıştırdığın şey dünyada en çok sevdiğim kişi unvanı annecim:)
Çağlar'a not: Butcher'ı beğendin inşallah:D 

0 yorum: